Copii în pericol! Două grupe de copii de grădiniţă împart sala de clasă cu medicul de familie şi cu pacienţii lui

Situaţia Grădiniţei nr.1 Vorniceni, unde copiii mici activează în acelaşi spaţiu în care funcţionează şi medicul de familie, produce repercusiuni din partea Direcţiei de Sănătate Publică! Un comunicat remis redacţiei informează că instituţia s-a autosesizat şi că a impus sancţiuni pentru medicul de familie, dar şi pentru directorul şcolii. Redăm integral comunicatul DSP, cu precizarea că vom reveni cu informaţii ulterioare:gradinita-vorniceni-29-sept004

Ca urmare a semnalării în presă a situaţiei privind funcţionarea în acelaşi spaţiu care are altă destinaţie (sală de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni) atât a două grupe de copii preşcolari, care aparţin Grădiniţei nr. 1 Vorniceni, cât şi a unui cabinet individual, Serviciul de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani s-a autosesizat, a demarat verificări şi a constatat următoarele: La data controlului cele două grupe de grădiniţă funcţionau în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr.1 Vorniceni, deoarece clădirea destinată grădiniţei, proprietate a UAT Vorniceni, se află în proces de reabilitare. Totodată, în sala de sport era amenajat temporar şi cabinetul medical, cu program de funcţionare între orele 13.00 şi 18.00. Menţionăm că spaţiile destinate cabinetului medical se găsesc în aceeaşi clădire aflată în proces de reabilitare.

Întrucât funcţionarea în acelaşi spaţiu a unui obiectiv care desfăşoară activităţi medicale şi a unui grup populaţional la risc (copii preşcolari) constituie un risc pentru sănătatea publică s-a instituit măsura de încetare imediată a activităţii medicale în spaţiul neautorizat şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională conform Hotărârii de Guvern nr. 857/2011 medicul titular al cabinetului. Totodată, a fost amendat contravenţional şi directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni, pentru nerespectarea condiţiilor referitoare la circuitele funcţionale, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

„S-a recomandat urgentarea finalizării lucrărilor de reabilitare şi intensificarea măsurilor curente de igienizare/dezinfecţie periodică a spaţiilor în care se desfăşoară temporar activitatea celor două grupe de grădiniţă pentru minimizarea riscului”, arată în finalul comunicatului dr. Silvana Tudorache, director executiv în cadrul DSP Botoşani.

Vestea amenzii aplicate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a picat ca un trăsnet asupra medicului de familie Alexandru Mihailov, de la Vorniceni, cel care îşi împărţea spaţiul de lucru cu copiii de grădiniţă.

Altfel spus, după ce că a fost nevoit să-şi desfăşoare activitatea în acelaşi spaţiu cu copiii de grădiniţă, tot în aşteptarea finalizării lucrărilor de reabilitare a clădirii în care funcţiona în program normal, acum medicul mai are de plătit şi o amendă de 10.000 de lei.

De partea cealaltă, directorul Şcolii Vorniceni, Dragoş Danalache, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

sursa: stiri.botosani.ro  http://www.stiri.botosani.ro/stire/96723/Medicul+de+familie+%C5%9Fi+directorul+%C5%9Ecolii+Vorniceni%2C+sanc%C5%A3iona%C5%A3i+de+DSP%21.html