Idee de afacere: 10.000 de euro/hectar din trandafiri pentru dulceaţă

Din toamnă vom avea culturi de trandafiri de dulceaţă, la Iaşi. O plantaţie demonstrativă va fi făcută în apropiere de oraş, la iniţiativa reprezentaţilor Camerei Agricole. Specialiştii care militează pentru diversificarea agriculturii pe plan local promit viitorilor producători un profit anual de 10.000 de euro pe hectar.

Două hectare de teren agricol din apropierea oraşului vor fi cultivate cu trandafiri de dulceaţă. De plantaţie se va ocupa un producător local, ajutat de un agricultor din Prahova care a pus deja la punct o astfel de cultură de trandafiri.53e111f795f9cf696600000b

Viaceslav Buhna, producător: „Este o plantă foarte rentabilă. Se poate obţine un venit minim de 13.000 de euro la hectar, cu cheltuieli maxime de trei mii de euro, fiindcă ţinerea plantei în sine nu necesită mari lucrări şi se pot comercializa direct plantele la fabricile de dulceţuri sau siropuri şi se comercializează cu minim 5 lei kilogramul.”

Monica Pandelea, directorul Camerei Agricole Judeţene Iaşi: „Pentru acest an vom înfiinţa două mini plantaţii de trandafiri de dulceaţă în judeţul Iaşi şi sperăm ca astfel de loturi demonstrative să fie modele de bune practici pe care micii producători le vor continua.”

Cei care vor dori să înfiinţeze culturi de trandafiri, ar putea să-şi promoveze afacerea şi în mediul online. „Mediul online este cunoscut foarte puţin de către participanţii de astăzi care se rezumă în general la o promovare prin pliante flyere, un mod mai tradiţional însă încercăm să le deschidem şi noi oportunităţi către export,” a explicat Ana Maria Pîrjol, director general firmă de promovare afaceri online.

În prezent, majoritatea fabricilor de dulceţuri din ţară cumpără petale de trandafiri din Bulgaria.

sursa: Digi 24

sâmbătă, 9 august 2014 21:00 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★