Lupul, paznic la oi, trebuie să dea banii înapoi

Fost primar condamnat pentru fals.

Au făcut un proiect european doar pe hârtie, iar acum trebuie să restituie banii.

În plus, afacerea le-a adus câte o condamnare la închisoare cu suspendare. Este cazul fostului primar al comunei Vorniceni, Ovidiu Corleciuc, şi de doi administratori ai unor firme din Botoşani şi Bacău, prin intermediul cărora s-au scurs banii.

Trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, prezentare de documente false sau inexacte, dar şi înşelăciune sau complicitate la înşelăciune, fals şi uz de fals, aceştia au fost condamnaţi definitiv, ieri, de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Astfel, fostul primar de Vorniceni, Ovidiu Corleciuc, şi Ramona Luiza Dîrlea s-au ales cu câte o pedeapsă un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Irina Elena Ursu, cea care ar fi făcut toate „aranjamentele”, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Totodată, cei trei, vor fi supuşi unor termene de încercare şi au fost obligaţi să plătească Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi Primăriei Vorniceni, daune în sumă totală de 267.929,50 de lei.

Proiectul a fost demarat la sfârşitul anului 2010 şi presupunea instruirea, timp de un an, a 30 de angajaţi ai Primăriei Vorniceni

Manager era primarul, în timp ce consultanţa şi cursurile au fost asigurate de două firme, cele două societăţi încasând pentru aceste servicii 194.275 de lei şi respectiv 73.656 de lei. Toată pregătirea ar fi fost făcută însă doar pe hârtie, iar în baza documentaţiei Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Bacău a eliberat diplome pentru modulul susţinut.

duminică, 25 decembrie 2016 13:56 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★