Primar bun de plată pentru o femeie bătută

femeie-batuta-3Primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr (PNL), a fost obligat de Judecătoria Săveni la plata a peste 2.000 de lei drept cheltuieli de spitalizare, după ce ar fi bătut o femeie în urmă cu mai bine de trei ani şi jumătate. Agresiunea a avut loc pe 2 decembrie 2012, când primarul ar fi lovit-o pe C.A., pe fondul unor discuţii contradictorii. A doua zi, în urma leziunilor suferite, femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost internată la Spitalul Judeţean până pe 14 decembrie 2012.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, însă nu s-a mers pe trimitere în judecată. În schimb, în noiembrie 2015, Spitalul Judeţean s-a constituit parte civilă şi l-a acţionat în instanţă pe Toader Leampăr, pentru răspundere delictuală, solicitând ca acesta să plătească toate cheltuielile de spitalizare a victimei, respectiv 2.223,66 lei, cu dobânda legală aferentă calculată din data externării femeii şi până la data achitării efective a debitului.

Citat în instanţă, Toader Leampăr nu s-a prezentat în faţa judecătorilor şi nici nu a depus întâmpinare. În schimb, magistraţii au audiat-o pe femeie şi l-au obligat pe primar la plată.vorniceni-news

Decizia este definitivă, însă, deşi reporterii „Monitorul” au încercat să afle punctul de vedere al primarului, Toader Leampăr nu a putut fi contactat.

sursa: MONITORULBT.RO

marți, 20 septembrie 2016 19:19 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★