Școala Gimnaziala nr. 1 localitatea Vorniceni, Județul Botoșani

Interviu acordat jurnalistei Eugenia Merenciuc Vasile.

Școala a fost înființată în anul 1962,funcționând ca, liceu teoretic până în anul 1975 când a fost transformată în școală de ucenici. Din anul 2003 si până în 2010 a funcționat ca școală de arte și meserii (SAM). Începând din anul 2010 funcționează ca școala gimnazială.

Unitatea dispune de o clădire reabilitată in 2012, având dotările necesare pentru buna desfășurare a procesului didactic.

Circumscripția școlară: Com. vorniceni
Metodologia și calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2013-2014
http://www.edu.ro/index.php/base/frontpage

Informatii pentru părinți :
Conducerea școlii și colectivul de cadre didactice al Școlii Gimnaziale Nr 1 Vorniceni oferă viitorilor școlari cele mai bune condiții în care ei să se exprime și să se formeze ca personalități adaptabile cerințelor societății moderne, să performeze și să fie competitivi cu ei înșiși și cu ceilalți.

Din punct de vedere al programei, în clasa pregătitoare, copilul va învăța prin metode adecvate vârstei tot ceea ce îi este necesar pentru a face față cu succes clasei I. De exemplu, copiii îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor şi a literelor, vor învăța să observe mediul înconjurător şi să interacționeze cu ceilalți copii şi cu adulți prin jocuri didactice, activități în echipă, activități de descoperire, prin desen sau muzică. Nu în ultimul rând, copiii vor beneficia de ore special destinate unei pregătiri fizice armonioase.

Sălile de clasă oferă un mediu potrivit copiilor de 6 ani, un spațiu în care să le facă plăcere să învețe, să se joace, să se împrietenească. Se vor simți bine înconjurați de personaje dragi din povești, de elemente din natură și își vor admira lucrările afișate la expoziția clasei. Căldura din suflete o va dubla pe cea de care sunt înconjurați, mijloacele moderne ( calculatoare, videoproiectoare) îi vor ajuta să se informeze într-un mod plăcut și să facă cele 4 ore să treacă într-un zbor frumos, creativ, care să-i ducă pe cele mai înalte culmi ale realizării personale.

Dotare:

  •  Mobilier școlar adecvat vârstei;
  •  Set complex de mijloace de învățământ adaptate predării la clasa pregătitoare;
  •  Resursele financiare destinate dotării au fost prevăzute din timp, pentru acoperirea cheltuielilor necesare;
sâmbătă, 12 octombrie 2013 14:37 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★