Vorniceneni cu spirit civic de voluntariat

„Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă.” — Sai Baba

 

La invitatia consateanului Mihai Zaharia, invitand cetatenii si autoritatile locale la voluntariat pentru o comuna mai curata, la acest apel au dat curs cei cu spirit civic.
Deci, initiativa a dat randament si s-a dovedit ca se poate schimba unele mentalitati, cum ar fi: De ce sa facem noi, sa faca primaria, ce fac cei ce i-au ajutoare sociale? nu particip ca este sarbatoare! degeaba faci curat ca vor arunca iarasi gunoaiele…..
A face voluntariat nu este o rusine, iar unii cetateni si-au luat si copiii, doar asa ii poti invata pe copii valori morale inalte, facand si voluntariat, sa ajuti, sa-ti pese de mediul in care traiesti etc.

”Dacă dorești să crești copii de succes, învață-i valori morale înalte!” Loránd  Soares  Szász  (antreprenor)

”Dacă dorești să crești copii de succes, învață-i valori morale înalte!” Loránd Soares Szász (antreprenor)

Posted by Radu Glisa on 7 Mai 2017

Din aceste acte de civism au de invatat si autoritatile locale nu numai copiii, asta arata ca cetatenii isi doresc o schimbare si implicarea autoritatilor, pentru a stopa comportamentul cetatenilor dea aruna gunoiul unde vor si unde apuca.
In lipsa unor rampe de gunoi amenajate de primarie, cetatenii arunca gunoiul la marginea satului, iar primaria se face ca nu-i vede, ba chiar se face ca nu vede nici gunoiul!
Cei ce au participat cu utilaje s-au ocupat de mormanele de gunoi menajer, iar altii au pus mana pe sapa si harlet si au curatat balariile din curtea gadinitei nr2,si imprejurimi au dat cu var weceul gradinitei.

La invitatie a dat curs si viceprimarul Irimia Gheorghe, si-au propus ca urmatoarea locatie sa aiba loc la cimitirul din sat, sa refaca mormintele celor ce nu mai au pe nimeni, poate atunci va participa si primarul Leampar, macar cu o mica atentie, o sticla de suc sau dulciuri pentru copiii care participa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://vorniceninews.ro/invitatie-la-voluntariat-pentru-un-vorniceni-mai-curat/

 

Invitație la voluntariat pentru un Vorniceni mai curat!

duminică, 7 mai 2017 16:02 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★