Vorniceni, comuna in care elevii nu au dreptul sa faca sport!

Am aflat recent ca cei 20 de elevi ai clubului CS KOKORO BOTOSANI, care aveau rezultate deosebite nu mai pot practica acest sport deoarece primaria si conducerea scolii nu au gasit un loc pentru acest club sportiv, acestia isi desfasurau activitatea intr-o sala improvizata in cladirea fostului Complex (magazinul din deal).
,,Sunt 19 copii din Vorniceni care au participat, iar 10 din ei au obtinut premii. http://vorniceninews.ro/cupa-meiyo-ed-a3a/
Acesta locatie a fost inchiriata de catre club, desi era improprie acolo fiind frig, sala neingrijita, se auzeu injuraturi si conversatii indecente din barul care era in aceiasi cladire, totusi de remarcat ca elevii au avut rezultate deosebite.
Acum doar 4 elevi mai continua sa participe la aceste cursuri si fac naveta pana la Saveni, parintii sunt nevoiti sa suporte economic si aceasta depasare, restul nu si-au permis economic sa faca deplasarea pana la Saveni.
Practic visele micilor sportivi au fost inzadar ramanand doar cu medaliile obtinute si regretele parintilor care arata cu degetul catre primaria Vorniceni, care nu a facut nici un efort sa gaseasca o sala pentru aceste cursuri.
Tot primaria se face vinovata si de desfiintarea echipei de fotbal CS Vorniceni, http://vorniceninews.ro/cs-vorniceni/ o comuna asa mare si nu are echipa de fotbal care sa ne reprezinte. Am mai relatat in trecut si situatia dezastruasa de la scoala nr2 (scoala sediu) acolo elevii nu au un teren corespunzator unde macar sa alerge ca de sport nu poate fi vorba, desi unui cadru didactic ii merge vechimea si asa doar cu prezenta la ore.
Școala în care elevii nu au dreptul la sport! http://vorniceninews.ro/scoala-in-care-elevii-nu-au-dreptul-la-sport/

Primaria nu s-a implicat desi a fost ocazia sa cumpere terenul unde se afla cladirea fostului sediu CeAPeu, dar nici conducerea scolii de atuntuci nu s-a implicat, nu mai vorbesc de fosta livada plantata de regretatul Prof. Dionisie PADURET.
Daca alte primarii au gasit o sala pentru ca elevii sa practice acest sport, la Vorniceni, pare ca nu se doreste acest lucru, deoarece elevii nu au dreptul la vot, iar parintii voteaza pentru interesele lor nu pentru viitorul copilului, de remarcat este ca primaria va vrea prosti, doar asa va poate prosti!

Ca sa le trag atentia ca la Vorniceni, sunt elevi care viseaza sa cucereasca lumea cu fortele si curajul lor intr-o comuna care in trecut s-au ridicat nume mari ale sportului cum ar fi: Dumitru Schiopu, Viorica Neculai Ilica, etc.
Dumitru Şchiopu este, pentru pasionaţii de box ai vechii generaţii, un nume cu răsunet mondial.
http://vorniceninews.ro/o-viata-de-povestit-nepotilor/
Viorica Neculai Ilica: ,,Vreau să vă spun că eu am plecat de acasă, din Comuna Vorniceni, Judeţul Botoşani” http://vorniceninews.ro/nu-regret-ca-am-facut-sport-de-performanta-nu-regret-ca-am-facut-sport-de-performanta-pentru-ca-altfel-astazi-nu-eram-aici/
Dupa locul 3 la Camionatul National de Cros de anul acesta și în ediția din anul 2011, atletul Bogdan Toșcuță a ocupat locul 1 pe podium în cadrul etapei județene de cros http://vorniceninews.ro/un-campion-vornicenean/
Fiu al satului, crescut în Vorniceni. Un vornicenean cu o pasiune: Ciclismul http://vorniceninews.ro/un-vornicenean-cu-o-pasiune-ciclismul/

marți, 23 mai 2017 20:20 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★