Cetatenii comunei Vorniceni sunt invitati sa-si exprime nemultumirea fata de problemele nerezolvate de catre politistii din cadrul Postului de Politie Vorniceni.

Consiliul local si Primaria Vorniceni va invita maine 21.08.2015 ora 11, 00 in sala de sedinte a Primariei Vorniceni la sedinta de bilant a ATOP.
11880450_850350685061353_4353481812341739664_n
Iata ce ne-a relata zilele trecute d-nul Ion Istrate, vornicenean.
„Oameni buni, astăzi cu treburi am trecut prin Vorniceni și am auzit lucruri care mă îngrozesc! Sunt hoarde de tineri care noaptea se ocupă numai de furat și distrus. Și… mai profanează morminte și bisericile satului. Preoții sunt jigniți și amenințați. Aceste hoarde și-au făcut și un fel de arme: toporiști cu cozi de ceva metri, cu care ataca oameni în puterea nopții, distrug grădini, fură din podurile caselor puțina agoniseală a nevoiașilor, fructele le iau cu tot cu ramuri, dezbinând pomii roditori, găinile din coteț dispar și sunt fripte prin coclauri! Casele celor plecați în străinătate sunt sparte și distruse, sunt prădate! Și am mai auzit că toate aceste sunt aduse la cunoștința poliție prin reclamații scrise sau verbale. Deci, poliția satului știe cine sunt cei ce tulbură liniștea și le fură agoniseala sătenilor cinstiți!… dar nu întreprind nimic. Sunt, așa spun și săteni, și mă bazez și pe dovezi, mână în mână cu hoții, bătăușii și criminalii din sat. Unele bufete din sat generatoare de conflicte, sunt sub protecția poliției locale: am dovezi! Și știe și primarul asta! Domnule primar, luați aminte acest mesaj, sunteți autoritatea primă în sat!. Lumea, vornicenenii, cei din sat și cei plecați în diferite colțuri ale lumii, sunt îngroziți de ce se întâmplă în Vorniceni. Dorim să rezolvați acest fenomen nefast ce se amplifică în Vorniceni. Informați Instituția Prefectului și Inspectoratul Jud. de Poliție (Ministerul de Interne) să-i ducă unde vor Domniile lor pe acești polițiști din Vorniceni, care nu-și fac datoria.
Pe scurt, ce reprezinta aceasta institutie: Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcţionează pe lângă Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respectiv pe lângă fiecare consiliul judeţean şi care îşi desfaşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează. Costel Haisuc.

joi, 20 august 2015 20:14 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★