Dorințele vornicenenilor – Propuneri de investiții

 

 

78405_372362252847543_867070298_oMai demult am adresat o invitatie tuturor prietenilor de pe facebook vorniceni.news, prin care puteau să spună ce ar trebui realizat în cele 3 sate ale comunei Vorniceni, indiferent de anvergura investiției sau hotărârii, acum, la început de an, când încă nu este realizat bugetul comunei.

Pentru ca ceea ce s-a propus să fie văzute de toată lumea, am realizat o listă prezentată mai jos.

1.  FOARTE IMPORTANT SI DE ACTUALITATE. Atribuirea de denumiri strazilor celor 3 sate si realizarea unei consultari publice in ceea ce priveste denumirea exacta a strazilor. Este o muncă ce necesită ceva efort și trebuie făcută bine de la început, consultarea cetățenilor fiind OBLIGATORIE. 

2. Indesirea neoanelor de iluminat stradal , macar pe strazile principale.

3. Amplasarea de cosuri de gunoi pe strazi, in preajma magazinelor, sau obligarea magazinelor sa isi amplaseze cosuri de gunoi.

4. Sa contacteze EON si sa le ceara sa furnizeze curent electric la parametri normali, caci in multe case curentul este foarte slab. Propunerea cu cele mai multe aprecieri, deci exista o problema destul de mare cu curentul in sat.

5. Cateva camere de filmat in intersectiile principale ar fi foarte utile , mai ales acolo unde sunt si statiile de transport.

6. Refacerea marcajelor si instalarea de noi indicatoare rutiere pe drumurile administrate de primarie si solicitarea DJDP sa instaleze indicatoare pe drumurile judetene ce traverseaza Vorniceni si Dealu Crucii.

7. Sprijinirea inițiativelor persoanelor tinere sau chiar inițierea unor astfel de inițiative.

8. Demararea prodcedurilor de recuperare a iazurilor secate, zone naturale protejate NATURA 2000, căci pot însemna o diversificare a activităților economice din comună.

9. Formarea unei societăți în cadrul Consiliului Local care să aibe ca obiect de activitate prestarea de servicii pentru populație (contra cost, dar să fie legală), pe modelul implementat în comuna Dângeni.

10. Formarea unei secții de producerea concentratelor pentru animale.

11.  Îngrijirea șanțurilor, intreținere podețelor, luna florilor (văruitul copacilor primavera), ca sarcină civică tuturor celor care stau la stradă, sa întrețină și să curețe canalele.

12. Mediatizarea prin presa locală sau afișiere publice (controlate)a activităților primăriei, deci o creștere a transparenței în actul decizional (inclusiv site-ul pentru care am bătut de atâtea ori apa în piuă).

13. O investiție de mare impact. Construirea unui cămin cultural nou. Dacă proiectul era de reabilitare poate am fi obținut și noi finanțare de la Compania Națională de Investiții precum alte comune din județ.

14. Realizarea unui parc in locul fostei livezi a Scolii 3 si ca o propunere si de denumire sa fie Dionisie Paduret si scoala sa fie denumita astfel.

15. Rezolvarea problemei gunoaielor care inconjoara satul și solicitarea Consiliului Județean să amplaseze mai repde acele ghene de gunoi pe platformele deja facute.

16. Curatarea imasului de ciulini, spini, buruieni si realizarea unor bazine pentru adapatul animalelor. Și vâzut ce se întampla cu banii de pe subventie.

17. Acordarea de facilitati fiscale la impozitul pe terenuri sau cladiri pentru firmele care angajeaza 5, 10 sau 15 persoane.

18. Aderarea la un GAL si cautat modalitati de finantare a unor proiecte de mici sau mari dimensiuni.

19. Curatarea drumurilor de curnuti, mai ales a drumurilor judetene. Stim ca nu sunt in administrarea primariei ci a DJDP, dar niste oameni care in 2-3 ore sa dea cu ierbicid cred ca nu e o cheltuiala atat de mare incat Curtea de Conturi sa spuna ceva.

Cam atat am strans pana acum. Sper ca domnul primar impreuna cu domnii si doamnele consilieri sa aibe in vedere aceste lucruri caci sunt sigur ca vor fi vazute si de ei. In imagine sunt rezultatele unui sondaj de opinie de acum 2 ani in care cei din Vorniceni erau intrebati ce investitii ar trebui realizate in sat.

 

marți, 11 februarie 2014 20:26 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★