Dreptate made in Botoşani: Poliţiştii i-au sancţionat tot pe proprietarii câinilor omorâţi!

DSC00044

Ai câine şi ţi-l împuşcă cineva pe un drum public? Atunci o să fii tot tu amendat, asta este concluzia a ceea ce s-a întâmplat la Vorniceni după ce doi câini au fost omorâţi de vânători. Deşi totul s-a întâmplat pe un drum din comună, în prezenţa mai multor oameni, pe timp de iarnă, când trăgătorii ar fi putut aluneca şi s-ar fi putut produce o tragedie, vinovaţi au fost găsiţi tot proprietarii patrupedelor.

 

O familie fără nici un angajat trebuie să plătească o amendă de 250 de lei
Declanşată pentru a afla circumstanţele producerii incidentului, ancheta Inspectoratului de Poliţie Judeţea a condus la sancţionarea celor doi săteni care se aflau cu câinii pe drum.

Astfel, poliţiştii deplasaţi de la Botoşani i-au aplicat lui Petrişor Arnăutu o amendă de 250 de lei pe motiv că ar fi lăsat câinele liber. Omul are o situaţie familiară şi materială mai mult decât dificilă. Tatăl i-a murit în urmă cu trei ani, locuieşte cu mama sa, care este casnică şi alţi patru copii, toţi minori, iar amendatul este unic întreţinător de familie, fiind singurul care aduce venituri.

Poveşti cu presiuni şi tratament de infractori
Celălalt proprietar de câine, Ivan David, a scăpat doar cu un avertisment fiindcă este minor.

Sătenii povestesc că ambii ar fi fost ţinuţi ore întregi în frig la postul de poliţie şi li s-ar fi aplicat un tratament asemeni unor infractori.

De asemenea, la fel ca la precedentul caz în care s-au omorât câini, în noiembrie 2012, s-ar fi făcut presiuni asupra lor pentru a fi speriaţi şi a renunţa la plângeri sau alte pretenţii şi pentru a se aplana cât mai repede conflictul.
mai multe detalii aici.

 

miercuri, 5 februarie 2014 21:20 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★