Ești mai aproape de Botoșani și Vorniceni prin Aeroportul Internațional Iași

Continua dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași aeroport iasiși noile curse introduse de aici încep să îl facă din ce în ce mai atrăgător pentru cei care aleg să călătorească cu avionul, mai ales în străinătate. Știu că mulți din Vorniceni care lucrează în străinătate aleg să călătorească cu avionul datorită timpului redus și că până acum erau folosite cu precădere aeroporturile din Bacău și cel din București. Fiindcă vine vremea concediilor m-am gândit că poate vreți să știți alternativele de transport către România mai ales dacă ești la lucru în Italia, Austria sau Anglia.

Aeroporturile europene de pe care se poate ajunge direct la Aeroportul din Iași sunt:

Milano (Bergamo) – Iași – Miercuri și Vineri, 125 euro, oră decolare:  08:45- oră aterizare: 12:15

Roma – Iași –  Luni, Marti, Joi, Sâmbătă, preturi intre 130-220 euro(sambata),oră decolare 08:05- oră aterizare: 11:25

Bologna – Iași – Marti și Sâmbătă, 160-225 euro, oră decolare 14:20, oră aterizare: 17:35

Torino – Iași , Miercuri, Vineri, Duminică,  160-260 euro, oră decolare 15:40-oră aterizare: 19:20

Londra (Luton) – Iași, Miercuri și Duminică, 230-290 euro, oră decolare 00: 10-oră aterizare:  05:30

 

Toate aceste zboruri sunt operate de compania TAROM, iar prețurile sunt calculate la o rezervare făcută cu o lună de zile înaintea zilei de zbor sursa fiind chiar site-ul companiei românești www.tarom.ro/rezervari. După cum se observă, cel mai avantajat ești dacă lucrezi sau vrei să pleci în partea centrală și de nord a Italiei, căci în acea zonă se află majoritatea destinațiilor aeriene de pe aeroportul ieșean.

De la aeroport, după aterizare, se ajunge destul de ușor în oraș cu un autobuz (2 lei călătoria) sau cu taxiul (călătoria durează cam 15 minute până la gară sau autogară și costă maxim 20 de lei).

Din Iași către Vorniceni se poate ajunge atât rutier cât și feroviar.

Rutier, cu autocarul din Autogara de Vest, unde sunt autocare aproape din oră în oră către Botoșani (prețul este cuprins între 25 și 30 de lei), iar din Botoșani către Vorniceni găsiți orarul aici.

O altă variantă este călătoria cu autocarul din Iași până în Săveni, însă, din câte am găsit există o singură cursă pe zi de la ora 14:30 (Autogara de Vest) cu sosire în Săveni la 18:40, iar referitor la preț nu am găsit nici o informație. Orarul microbuzelor din Săveni spre Vorniceni îl găsiți aici.

Pe calea ferată se poate ajunge în gara Vorniceni din Gara Iași Nord, ruta fiind operată de operatorul feroviar Regiotrans, nu CFR, călătoria având o durată de 2h40 minute, dar din păcate, în gara Vorniceni trebuie să te aștepte cineva cu mașina căci microbuzele de pe ruta Vorniceni-Botoșani și retur nu sunt sincronizate cu mersul trenurilor existând riscul să aștepți și 30-40 de minute în Gara Vorniceni. Biletul de tren din Iași până în Vorniceni costă 20 de lei iar mai multe informații despre orarul trenurilor găsiți aici.

Poate vi se vor părea cam mari prețurile biletelor de avion, însă cred că siguranța, confortul și rapiditatea pot face diferența față de o călătorie de cel puțin 2 zile cu autocarul până în Botoșani, cu avionul, mai ales pentru Roma, până după-amiază ești în Vorniceni.

Până se va termina modernizarea Aeroportului din Suceava, mult mai aproape decat cel din Iași, acesta reprezintă cea mai accesibilă destinație pentru zona Botoșaniului, iar introducerea de noi rute de pe Aeroportul Internațional Iași te va putea face să spui că ești mult mai aproape de acasă.

 

miercuri, 25 iunie 2014 19:47 - Marian Istrate ★ ★ ★ ★ ★