La PNL Botoșani, au aplicat o lege veche de la Vorniceni: ,,Calul să mănânce cu zăbăluța-n gură și femeia cu lacrimi în ochi” Nașul de cununie a lui Lucian Ungureanu, condamnat pentru violență în familie.

Consilier județean, membru în ATOP, condamnat pentru violență în familie.

Un consilier judeţean PNL, care face parte inclusiv din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), a fost condamnat astăzi în primă instanță, de Judecătoria Botoșani, la plata unei amenzi penale de 7.000 de lei pentru violență în familie.

Este vorba de Gabriel Augustin Alecsandru, cel care a candidat în urmă cu mai mulți ani la mai multe alegeri locale sau parlamentare.

Gabriel Augustin Alexandru a ajuns în atenția anchetatorilor în vara lui 2019, când soția lui a solicitat un ordin de protecție pentru violență în familie. Atunci, consilierul județean a fost evacuat din locuinţă, cu interdicția de a se mai apropia de soție și de cele două fiice.

„Sunt chestiuni personale, de familie. Nepotrivire de caracter – atât aş putea spune. Din acest motiv, am decis să divorţez”, a spus atunci Augustin Gabriel Alecsandru.

Situaţia a fost o adevărată lovitură de imagine în condiţiile în care în 2012, atunci când a candidat la Camera Deputaţilor, Augustin Alecsandru a făcut campanie promovându-şi familia. Astfel, pe toate afişele electorale a fost afişată o fotografie în care el apărea împreună cu soţia şi fiica sa cea mai mare, iar unul dintre sloganurie lui a fost „Respect, familie, speranţă”. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât soţia lui lucrează în cadrul unei instituţii pentru protecţia persoanelor vulnerabile, iar soţii Alecsandru au lucrat o perioadă în cadrul unui proiect deruat de Asociaţia „O şansă pentru tine”.

Consilier trimis în judecată în 2021

Augustin Gabriel Alecsandru a fost trimis în judecată în 2021, după ce soția a depus împotriva lui mai multe plângeri penale. Acuzat de amenințare și violență în familie, el a fost găsit vinovat și condamnat doar pentru al doilea capăt de acuzare. Asta pentru că în cazul amenințării faptele s-au prescris ca urmare a trecerii timpului, iar instanța a dispus încetarea procesului penal.

În schimb, completul de judecată l-a obligat și la plata unor daune morale față de soție în valoare de 6.000 de lei. Pronunțată în primă instanță, hotărârea Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Totodată, potrivit Codului penal, până la pronunțarea unei sentințe definitive, Gabriel Augustin Alexandru beneficiază de prezumția de nevinovăție

„Voi formula apel pentru că, din punctul meu de vedere, am fost condamnat pentru o faptă care nu există. Asta am arătat și pe tot parcursul procesului – că faptele nu există. Însă, dacă așa a considerat domnul judecător că trebuie să fiu condamnat la plata unei amenzi penale, eu am dreptul să formulez apel și să-mi arăt nevinovăția”, a declarat pentru „Monitorul” Gabriel Augustin Alecsandru.

„Eu tot timpul am militat și în ATOP pentru combaterea violenței domestice”

Acesta face parte și din ATOP, acel organism cu rol consultativ, care funcționează pe lângă Consiliul Judeţean Botoșani, participând la diverse acțiuni alături de reprezentanții instituțiilor de ordine publică gen Poliție sau Jandarmerie.

„Eu tot timpul am militat și în ATOP pentru combaterea violenței domestice. Așa cum am spus, din punctul meu de vedere, faptele pentru care am fost condamnat nu există. Așa a considerat fosta soție să se comporte, formulând plângeri penale împotriva mea”, a mai spus Gabriel Augustin Alecsandru.

sursa: https://www.monitorulbt.ro/

sursa foto Twitter

miercuri, 26 aprilie 2023 18:28 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★