MAI AM UN SINGUR DOR – omagiu vornicenean poetului nemuritor


Joi, 21 ianuarie 2016, la Secția de împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene ,,Mihai Eminescu” Botoșani, a avut loc cea de-a treia ediție a concursului ,,Mai am un singur dor”, organizat de Asociația ,,Inimi la unison” și Liceul Tehnologic Special ,,Sf. Stelian” în parteneriat cu Fundația ,,Ștefan Luchian” și Centrul ,,Europe Direct” Botoșani.
Activitatea se înscrie în programul manifestărilor dedicate poetului Mihai Eminescu pe care Biblioteca Județeană le derulează în fiecare an în luna ianuarie.
Concursul a fost organizat pe trei secțiuni, pictură/desen/colaj – recitări – interpretare vocală(melodii pe versuri de Mihai Eminescu) la care a participat un număr impresionant de elevi de la Școala Primară nr. 3 Victoria Stăuceni, Școala Gimnazială nr. 1 Unțeni, Școala Primară nr. 3 Burlești- Unțeni, Școala Gimnazială nr. 1 Vorniceni, Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani, Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani și Liceul Tehnologic Special ,,Sf. Stelian”Botoșani.
Lucrările realizate de concurenții de la secțiunea pictură/desen/ colaj au impresionat prin originalitate și creativitate, depăşind aşteptările juriului, care a fost nevoit să acorde mai multe premii I, II și III.
Expoziția a fost amplasată întâi în incinta Liceului Tehnologic Special ,,Sf. Stelian”, apoi a fost transferată la Biblioteca Județeană, în locația în care lucrările au fost evaluate de juriu și desigur admirate de toți cei prezenți la activitate.12509448_1034734706568122_4994399681986460121_n
La secțiunea RECITĂRI s-au înscris 70 de elevi de la instituțiile amintite. ,, Luceafărul “, ,,La steaua”, ,,Glossă”, ,,Scrisoarea III”, ,,Revedere”, ,,Ce te legeni”, ,,Somnoroase păsărele”, ,,Lacul”, ,,Sara pe deal”, ,,Mai am un singur dor”, ,,Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!, ,,O, rămâi”, ,,Și dacă…”, ,,O, mamă”, , ,,Dorința “, ,,Pe lângă plopii fără soț”, ,, Dintre sute de catarge”, ,,Peste vârfuri”, ,,Din noapte”, ,,După ce atâta vreme”, ,, În zadar în colbul școlii”, ,,Rugăciune”, ,,Ce suflet trist”, ,,Lebăda”, ,,Freamăt de codru”, ,,Răsai asupra mea”, ,,Crăiasa din povești “, ,,Floare albastră”, Pe aceeași ulicioară”, ,,Rugăciunea unei mame”, ,,Criticilor mei” au fost poemele pe care concurenții au ales să le recite.
Juriul, format din d-na prof. Aglaia Corneanu, d-na bibliotecar Ionela Tănase și d-nul bibliotecar Mihai Cornaci, a fost pus în dificultate, deoarece mulți dintre concurenți au recitat de nota 10. De aceea, s-au acordat mai multe premii I, II și III și mai puține Mențiuni.
Anul acesta organizatorii au hotărât să se acorde și un Trofeu concurentului care reușește să obțină Premiul I la cele două secțiuni( recitări și interpretare vocală) ale concursului. Cea care a reușit această performanță a fost Georgiana Marilena Mihai, elevă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni. Membrii juriului și spectatorii au fost impresionați atât de interpretarea sensibilă și expresivă a melodiei ,, O, mamă”, cât și de momentul spectaculos, cu o mare încărcătură Georgiana Marilena Mihaiemoțională, pe care l-a creat recitând poezia ,,Rugăciunea unei mame”.
Tony Ștefan Toma, elev al Liceului Tehnologic Special ,,Sf. Stelian”, a obținut, pe lângă Premiul I la secțiunea RECITĂRI, și Premiul de Popularitate, iar Iulian Ghiorghiu, elev al aceluiași liceu, a primit un Premiu special din partea Fundației ,,Ștefan Luchian”.
Domnul Mihai Cornaci, cel care i-a înmânat trofeul Georgianei, a ținut să remarce faptul că anul acesta nivelul concursului a fost superior anilor precedenți, elevii fiind mult mai bine pregătiți, mai motivați și acest lucru dovedește o și mai mare implicare a dascălilor care îi îndrumă și le orientează interesul spre cunoașterea, păstrarea și promovarea valorilor acestui neam. Acești dascăli cărora se cuvine să le adresăm mulțumiri sunt: înv. Marilena Mihai, prof. Liliana Jijie, Adriana Volari, Oana Ionesei și Carmen Tătucu de la Școala Gimnazială nr. 1 Vorniceni, înv. Maria Aramă de la Școala Primară nr. 3 Victoria Stăuceni, înv. Maria Clim, prof. Cristina Bercea și Lidia Ciocan de la Școala Primară nr. 3 Burlești-Unțeni, prof. Laura Pușcașu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Unțeni, Oana Elena Răileanu, de la Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani, prof. Greta Cojocariu, Mirela Brehuescu, Doina Răduțac, Gabriela Popovici și Camelia Gavril de la Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, prof. Angelica Bozianu, Maria Ciobanu , Lăcrimioara Ciobanu, Maria Roșu și Florica Hănțescu de la Liceul Tehnologic ,,Sf. Stelian”.
O impresie deosebită au făcut elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Vorniceni, coordonați de d-na înv. Marinela Mihai și de d-nele profesoare Adriana Volari și Liliana Jijie, dascăli deosebiți care dăruiesc cu generozitate timp, atenție, bunătate și cuvinte frumoase celor pe care-i educă . C12417699_1034735929901333_6012160174903956452_nei 17 copiii au obținut nu mai puțin de șapte premii I, opt premii II și două premii III, performanță lăudabilă, imposibil de egalat de echipele celorlalte școli participante în concurs.
Mulțumim membrilor juriului pentru dăruirea cu care s-au implicat în evaluarea lucrărilor și a momentelor artistice,pentru răbdare și înțelegere. Adresăm mulțumiri și d-nei Ana Teletin, de asemenea bibliotecar la Secția de împrumut carte pentru copii, care în calitate de gazdă ne-a acordat sprijin pentru bunul mers al activității. Mulțumim și d-nei director al instituției, Cornelia Viziteu, pentru disponibilitate și pentru sprijinul pe care an de an ni-l oferă pentru ca lucrurile să decurgă în cele mai bune condiții.
Am constatat cu bucurie că de la an la an numărul participanților la acest concurs a crescut și, așa cum au observat și membrii juriului, nivelul valoric a fost mai ridicat. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne determine să găsim împreună, organizatori ai concursului și îndrumători ai elevilor, noi modalități de a stimula interesul elevilor pentru lectură, de a valorifica potențialul lor creativ, de a le orienta sensibilitatea spre valorile estetice și artistice ale12508964_1034734783234781_6199984173748380597_n culturii române.
Alina Răileanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina – Mai am un singur dor 2016MARINA IFTODI – Premiul I la secțiunea RECITĂRI – Concursul ,,Mai am un singur dor” 2016,,O, mamă”

Posted by Alina Raileanu on 23 Ianuarie 2016

Marilena – Mai am un singur dor 2016MAI AM UN SINGUR DOR – melodia interpretată de GEORGIANA MARILENA MIHAI în deschiderea concursuluicu Mihai Georgiana Marilena Mihai Marinela

Posted by Alina Raileanu on 24 Ianuarie 2016

RALUCA DĂNILĂ de la Școala Gimnazială nr. 1 Vorniceni – Premiul I la secțiunea RECITĂRI ,,O, rămâi”

Posted by Alina Raileanu on 24 Ianuarie 2016