Primarul comunei Vorniceni, Toader Leampar, prezinta realizarile anului 2013

vorniceni-2-480x360Anul 2013 a fost un an în care primarul de Vorniceni a rezolvat multe probleme ale comunei.

Luna ianuarie a anului 2013 a fost o iarnă foarte grea pentru toată zona de nord a Moldovei. Cu eforturi deosebite, primarul a deszăpezit toate drumurile comunale, a creat condiții pentru a se circula corespunzător în comună, și asta, cu niște costuri foarte reduse, deoarece l-a costat doar motorina, adică aproximativ 7.000 lei.

“Eu, personal, sunt foarte mulțumit, și din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii, sunt și ei foarte mulțumiți”, a declarat Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni.

Însă, după acea iarnă foarte grea, au început și realizările: s-au modernizat gardurile, porțile și s-a făcut curățenie în cimitirul comunal, s-au construit trei poduri betonate, iar pentru generația tânără am făcut patru părculețe de joacă (câte unul la fiecare grădiniță), drumurile de legătură cu municipiul Dorohoi și cu municipiul Botoșani (DJ 293 și DJ 292) au fost asfaltate.vorniceni-38-480x360

La grădinița de la Școala Gimnazială Nr. 1 sunt 63 de copii, în două grupe (o grupă mică și una mare). Grupul sanitar era din anii ’70, în afara grădiniței, la aproximativ 60 de metri, dar s-a făcut unul modern, în interior.

Pentru iarna care este în curs, s-au cumpărat lemne pentru școli, ]nc[ din luna iunie, lemne care să fie suficiente pentru toată iarna. Copiii pot beneficia de căldură, au toate condițiile. Toate școlile din comună au primit avizul sanitar de funcționare, deoarece vara, cât au fost elevii în vacanță, s-a făcut o igienizare a școlilor.

“S-au rezolvat multe probleme, care erau de acum mulți ani în urmă, dar în 2013 le-am rezolvat”, a mai adăugat Toader Leampăr.

Pentru drumurile din comună, primarul are pregătit un autogreder și un buldoexcavator, dacă va fi nevoie, și cu o rezervă de 1.000 litri motorină pentru utilajele de deszăpezire, iar material antiderapant, 30 tone de nisip și sare.

“Suntem pregătiți pentru deszăpezirile din iarna acesta. Sper să ne descurcăm onorabil”, a mai spus primarul.

Pe viitor, primarul vrea să construiască un cămin nou, din fonduri proprii, și să asfalteze drumul de la magazin până la cimitir. citeste mai mult pehttp://www.gazetabt.ro/judet-in-anul-2013-primarul-de-vorniceni-a-reusit-sa-rezolve-problemele-comunei-foto.html#more-72034

 

marți, 31 decembrie 2013 16:14 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★