Școala în care elevii nu au dreptul la sport!

Scoala Nr 2 Octavian IONESCU, Vorniceni (scoala de la sediu) nu are un teren de sport, de 14 ani de cand scoala a ramas fara trenul de vizavi, tot atatia ani in care elevii sunt tinuti ca „prizoneri”.

Terenul și clădirea fostului sediu CAP (CEAPE), a fost retrocedate hjgvrvmostenitorilor de drept in anul 2000, la acel moment primaria nu a avut banii necesari pentru a cumpara acest teren, dar nici conducerea scolii de atunci nu a facut eforturi prea mari pe la Inspectoratul Școlar Judetean Botosani.

Moștenitorii imediat ce au intrat in posesie, au vândut clădirea și terenul aferent familiei Pintilei, aceștia au vândut anul acesta terenul unui consilier local, pe nume ION CIOBANU, (sau surorii acestuia). Așadar primaria scapă din mână acest teren, desi actele pentru vânzare s-au eliberat de primarie, conducerea scolii nu reactioneaza, iar elevii scolii Nr2, nu au un teren de sport.

Din imaginile prezentate puteți observa cât de necesar este acest teren pentru scoala Nr 2, practic acesti elevi nu au dreptul de a face sport! Dacă noul proprietar va construi un depozit de materiale de construcții sau depozit de lemne asa cum se aude, elevii in scurt timp nu vor avea nici liniste în timpul orelor, zgomotul unei drujbe ce taie lemne zilnic sau a camioanelor care vor descărca lemne sau a altor materiale, va perturba linistea in timpul orelor de curs.

Fac un apel la primarul Toader Leampar și la consilierilor locali din Vorniceni, să facă demersuri  la Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a obtine fonduri special pentru acest teren. Domnilor consilieri locali care sunteti si cadre didactice, este timpul sa interveniți și să rezolvati această problemă majoră! Dacă acest teren nu va fi cumpărat acum, școala va rămâne pe veci fară teren de sport!

Sper ca mesajul meu sa fie auzit și inteles de cei ce ar trebui sa faca aceste demersuri, acești elevi au dreptul la câteva ore de sport, nu le luați acest drept!scoala nr2 vorniceni