Vorniceneanul Gheorghe Hrincă premiat de Academia Română

Dr. biolog Gheroghe Hrincă, cercetătorPicture3(1) științific la Stațiunea de Cercetare Popăuți, născut în Vorniceni, a primit în cadrul unei ceremonii festive premiul ”Ion Ionescu de la Brad” la categoria Științe agricole și silvice pentru articolul intitulat Imunogenetic Study Concerning the Blood Groups in Sheep Breeds Reared in Romania (Studiu imunogenetic asupra grupelor sanguine la rasele de oi din România) apărut în Annals of the Romanian Society for Cell Biology (Analele Societății Române de Biologie Celulară) și scris împreună cu Petru Vicovan. 

Prin această distincție i-a fost recunoscută contribuția remarcabilă pe care a adus-o cercetării românești în domeniul zootehniei, aceasta desfășurându-se la Stațiunea de Cercetare Popăuți din județul Botoșani, în acest sens fiind felicitat de președintele Academiei Române Acad. Ionel-Valentin Vlad: „În numele Prezidiului Academiei Române şi al meu personal, vă adresez calde felicitări şi vă doresc să continuaţi cu succes activitatea dumneavoastră în cultura română şi internaţională”.

Ceremonia de acordare a premiilor s-a desfășurat într-o atmosferă de gală în Aula Mare a Academiei Române din București, la data de 19 decembrie 2014.

Aici puteți citi un interviu acordat de Dr.biolog Gheorghe Hrincă unei publicații botoșănene.

sâmbătă, 17 ianuarie 2015 12:35 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★