Vorniceni a apărut (subit) în planurile județului

Într-un articol precedent criticam administrația Untitled_Panorama1AAABVCdin fruntea comunei pentru lipsa de proiecte transmise pentru a fi incluse în strategia de dezvoltare a județului pentru perioada 2014-2020. Se pare că aceste critici nu au rămas fără efect, căci în varianta finală a documentului, pe care o puteți găsi aici, apar și câteva proiecte care aparțin Primăriei Vorniceni. Comparabil cu numărul de proiecte inițiate de celelalte primării de comune din județ, probabil noi suntem la coada clasamentului cu numai 3 inițiative de proiecte și parteneri într-un altul inițiat de Primăria Comunei Știubieni.

Aceste 3 proiecte mari și late sunt:

1. Reabilitare Grădinița Vorniceni

2. Construire Cămin Cultural Vorniceni

3. Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii.

Cel de-al patrulea, la care Primăria și Consiliul Local Vorniceni sunt doar parteneri este Înființarea unui GAL (Grup de Acțiune Locală) Știubieni-Ungureni-Vorniceni.

Am dat exemplele proiectelor comunelor vecine cu noi și făcând o comparație pot să spun că ale noastre sunt puține și nu au impact pozitiv asupra economiei comunei, poate mai puțin cel de-al treilea proiect dar, al cărui titlu nu spune prea multe și eu, celpuțin, nu îmi dau seama la ce se referă. Este regretabil că pentru perioada 2014-2020, Comuna Vorniceni nu reușește să propună un număr mai mare de proiecte care să fie și proiecte inteligente care să aibe și un impact major asupra comunității, însă poate conducerea actuală a primăriei consideră că oricum după 2016 nu vor mai fi ei așa că nu le pasă. Eu unul, mai naiv, refuz să cred acest lucru.

sâmbătă, 10 mai 2014 09:15 - Marian Istrate ★ ★ ★ ★ ★