Bucătarul care aduce bucătăria premiată din Caraibe în Southampton

El este bucătarul care aduce bucătăria premiată din Caraibe în Southampton.

Bucătarul-șef din Turtle Bay, Daniel Petrescu, vorbește despre condimente și preparate de capră în rubrica noastră de întâlnire cu bucătarul.
Ce te-a inspirat mai întâi să devii bucătar?
„Când eram tânăr, am fost absolut captivat de emisiuni precum MasterChef”.
Care a fost prima masă pe care ai gătit-o pentru altcineva?
„Eu și mama am făcut un preparat tradițional românesc numit Sarmale, care este orez amestecat cu carne de porc, vită și ceapă, toate învelite în varză. A fost un moment magic care mi-a stârnit pasiunea pentru gătit!”
Povestește-ne puțin despre cariera ta de până acum…?
„Am început în Italia în 2010 ca grătar bucătar. În 2015, am făcut o mutare interesantă la Londra pentru a lucra într-un restaurant italian. După aceea, m-am aventurat într-un restaurant vibrant de burgeri din Covent Garden. Am rămas la aceeași companie, dar M-am mutat la Salisbury. În cele din urmă, am găsit oportunitatea perfectă atât pentru familia mea, cât și pentru cariera mea în Southampton, unde acum sunt bucătarul șef la Turtle Bay.
Care este cel mai mândru moment al carierei tale de până acum?
„Trebuie să fie restaurantul meu să câștige prestigioasa Cupă Caraibe! Toate restaurantele din Turtle Bay concurează și sunt judecate pe diverse criterii. Ne-am turnat inimile și sufletele în asta, lucrând neobosit ca o echipă. Sunt incredibil de recunoscător pentru dăruirea și munca lor grea. .”
Care este felul tău de mâncare preferat în prezent în meniul tău?
„Hașul nostru cu Curry Goat. „Curry-ul nostru de capră. Este un curry de capră, clasic, servită cu piure de cartofi prăjiți condimentați, acoperit cu un ou prăjit crocant și legume murate. Este un produs de bază Turtle Bay și îmi place explozia de arome și bucuria pe care o aduce oaspeților noștri. !”
Care este plăcerea ta vinovată culinară?
„Brownie chilli choc cu inghetata de cocos!”
Ce ingredient cheie este întotdeauna în frigider?
„Cu siguranță scotch bonet! Nu poți fi bucătar la Turtle Bay fără să vrei să adaugi un pic de condiment preparatului tău.”
Ce bucătar îl admiri cel mai mult?
„Gordon Ramsay – pentru pasiunea și entuziasmul lui. Am multe dintre cărțile lui de bucate acasă și încerc să-i imit mâncărurile când nu sunt ocupat în propria mea bucătărie.”
Care este ambiția ta de carieră?

 

duminică, 23 iunie 2024 16:13 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★