Doina Federovici, DEMISIA!

 

Doina FederoviciDoina Federovici, presedinta Consiliului Judetean Botosani, doua mandate de senatoare a Romaniei. Are CV-ul la secret, desi parlamentarii aveau obligatia de a-l prezenta public pe site-ul Legislativului. Federovici isi ascunde CV-ul pentru ca ii este rusine cu studiile sale.

Cazul Federovici explica pe deplin tragedia Romaniei. Explica tragedia Moldovei, corupta, inapoiata, lipsita de busola, de un plan inteligent de crestere economica. Angel Calin, managerul demis de la Spitalul Judetean Botosani, fost lacatus mecanic, fusese numit de Doina Federovici dintr-un singur motiv: este finul ei.

Doina Federovici este un lider-piatra de moara. E un bolovan de gatul judetului Botosani si totusi e de 20 de ani in politica nationala. O impostoare care joaca rolul de politician fara sa aiba nimic in creier. Mintea ei este opaca si totusi rezista.

In anii ’90 servea ziaristii cu cafele la cabinetul unui parlamentar de Botosani. Era asistenta, un fel de secretara. A fost angajata la Evidenta Populatiei, drept rasplata pentru loialitatea aratata in PSD. Foarte putini stiu ca a facut o facultate-fantoma la Targoviste, dupa varsta de 27 de ani. Studiile ei sunt ascunse, iar diploma ei este obtinuta prin corespondenta.

Doina Federovici a evoluat spectaculos in cariera ca sustinatoare infocata a lui Liviu Dragnea, cunoscut pentru apetenta lui pentru pesediste de varsta mijlocie, extrem de loiale si proaste prin definitie. Era alaiul de femei ornamentale cu care defila Liviu Dragnea. Federovici a ajuns vicepresedinta in PSD la nivel national si a facut parte din comisia de modificare a Legilor Justitiei, ea, o inculta din Saveni, deviind dramatic destinul Romaniei ca stat de drept.

Federovici s-a manifestat public pentru sustinerea lui Liviu Dragnea pana in ultima clipa in libertate, propunandu-l ca presedinte al Romaniei. La Consiliul Judetean Botosani nu are nicio contributie reala. Este o marioneta care joaca intr-o piesa de teatru cu sute de reprezentatii. Inaugureaza investitii puerile, total inutile pentru locuitori, citeste non-stop de pe foi, toate discursurile ei sunt teleghidate si are o prezenta mediatica fulminanta. Aceasta nulitate cu studii de chelnerita intr-un birou parlamentar are in acest moment fotograful ei personal, care posteaza mii de fotografii pe pagina oficiala de Facebook. Daca nu exista inventia lui Zuckerberg, Doina Federovici n-ar mai fi avut niciun scop in viata.

Consideratiile ei despre natura, viata, relatii sufletesti, intrajutorare, zile dedicate Pamantului, apelor si resurselor minerale sunt mostre de imbecilitate si fariseism. Doina Federovici are intelectul unui copil de 11 ani, dar conduce un judet din Romania si se misca pe aceasta scena ca un circar ambulant. Functia este scena ei de circ, se machiaza in fiecare zi, isi schimba toaletele, pierde ore in sir in fata oglinzii, iese apoi pe scena si citeste un scurt discurs scris de altcineva.

Federovici e o catastrofa care pare inofensiva in ingenuitatea ei. PSD aduna corect banii la pusculita de partid din contractele publice si-o lasa pe Doina sa se manifeste liber in fundatura ei de tara. Femeia a impanzit judetul Botosani cu peste 30 de numiri de functii din anturajul ei propriu: toti ii sunt rude, cumatri, fini, prieteni apropiati. Nu exista un economist, un matematician sau un doctor neurochirurg care sa poate accede la o functie de conducere in judetul Botosani si care sa schimbe sensul dezvoltarii sistemului public. Sa schimbe soarta acestui judet. Nimeni nu obtine o functie in Botosani daca nu face parte din Clanul Federovici.

Botosaniul mai traieste inca pentru ca 30% din populatie a plecat in strainatate si trimite bani acasa si pentru ca Uniunea Europeana acorda subventii masive in agricultura, contribuind la consolidarea unor ferme exceptionale. Dar administratia publica, infrastructura, educatia, PSD si PNL sunt un blestem. Pentru Botosani, politicienii sunt cancerul care omoara tot judetul. Doina Federovici este tolerata de Ciolacu pentru banii cu care contribuie la pusculita partidului si pentru voturile pe care le aduce printr-o imensa propaganda care functioneaza ca un drog social.

In rest, nu exista nicio influenta reala, pozitiva, asupra vietii oamenilor, asupra salvarii Botosaniului in lupta regionala pentru dezvoltare si supravietuire. Fedorovici si tot partidul ei de atarnatori sunt pur si simplu niste paraziti ai societatii. Din cand in cand fac rau prin inutilitatea lor.

Data:

https://www.facebook.com/gabriel.gachi.1

vineri, 25 august 2023 22:38 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★