Prima palma data taranului

vorniceni cotaAducem la cunostinta taranilor ca li se pregateste ceva nou de la alesii tarii, vor sa-i scoata din joc pe micii fermieri, cei cu pana la 10 vaci vor fi nevoiti sa intre in faliment sau sa se decurce cu proprile economii.

Prima palma data taranului este ca vor elimina subventia pentru pasune, fermieri din UE vor fi subventionati doar daca desfasoara activitati de productie agricola propriu-zisa, conform unei directive europene din decembrie 2013.

Ministrul agriculturii Daniel Constantin, a dat ca exemplu aeroportul Henri Coanda, din Bucureti, care pana acum primea subventii pentru pasune, asimilate cu categoriei de pajisti.

O alta lovitura va fi subventia pentru animale, aceasta va disparea, vor da subventie doar pentru lapte, cu conditii dubioase, introducandu-se mizerabila cota pentru lapte. Vor pune pentru inceput o cota 3000 sau 4000litri de lapte lunar, deci din start cei cu un numar mic de bovine nu vor primi nimic!

Totu pare sa se confirme, Vicepresedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Liviu Harbuz, este de parere ca, ,, incet-incet”, gospodariile care exploateaza minim trei capete de vaci cu lapte vor disparea. In locul lor, deputatul PSD considera ca trebuie sa apara fermele profesionale, cu peste 20 de capete.

An de an se vor gasi cate un bou sau o vaca in Camera Deputatilor care sa propuna spre schimbare a unor legi dupa bunul plac, iar legile vor fi aprobate daca obtine cota(votul) a majoritate cirezilor din partidele politice.1622871_584754444941655_863779025_n

marți, 25 februarie 2014 19:22 - Radu Glisă ★ ★ ★ ★ ★