Stupul din poliuretan: Este inventat de un român și ajută apicultorii să facă o producție mai bună de miere

stupiiStupul din poliuretan este realizat de o fabrică românească – Farostup SRL din Cristești județul Mureș. Este o invenție românească aparținându-i inginerului Liviu Lungu, cel care și-a omologat descoperirea în 2006, moment din care vânzările se țin lanț și fabrica abia face față cererilor din țară și din afară.

Despre avantajele folosirii unui stup de poliuretan, reporterii Agrointeligența au vorbit cu un apicultor cunoscut în Ardeal, Mihai Grama. Acesta a fost, la Târgul Mierii de la Blaj, la standul Farostup pentu a-și povesti experiența cu această nouă ”căsuță” a harnicelor albine.

“Îs unicat deocamdată. Este un material al viitorului, că dacă acum 20 de ani nu vorbeam despre programe naționale de izolat blocuri, astăzi trebuie și e necesar. Și să știți că și albina, ca și omul, are nevoie, vara, să fie protejată de căldură și vara, de frig, de intemperii. Că rand”, ne-a declarat apicultorul.

Prețul stupului din poliuretan pornește de la 80 de euro

Prețul unui stup din poliuretan pornește de la 80 de euro, mult față de cei 200 de lei cât plătesc apicultorii pentru o construcție similară din lemn. La prețul în euro se adaugă și costul accesoriilor pentru hrănire sau colectare de polen, astfel că se poate ajunge aproape de 100 de euro pentru un stup complet. sursa:  Agrointeligența

 

 

 

 

duminică, 5 iulie 2015 09:55 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★