Primul tablou 3D în ulei pe sticlă din România, lansat la Iași de Daniel Relenschi

Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, a lansat pe data de 9 Mai 2015, în cadrul TEDx Iași, tabloul intitulat ”Izvor de Dor”, realizat în tehnica- ulei pe sticlă. Tabloul o redă fidel pe celebra artistă de muzică populară, Sofia Vicoveanca.

Pictorul Daniel Relenschi a lansat o tehnică nouă în România, în materie de pictură în ulei pe sticlă. Efectul de 3D fiind realizat de divizarea picturii pe mai multe planuri(straturi de sticlă).

sofia-vicoveanca-tabloul-3dPrimul tabloul 3D în ulei pe sticlă din România a fost lansat la TEDx Iași, un eveniment dedicat inovației, a fost cadrul perfect pentru lansarea acestei lucrări, care e o noutate, ca tehnică de implementare.

Lucrarea ”Izvor de Dor” o reprezintă pe Sofia Vicoveanca, o figură emblematică a tradiționalismului românesc; fiind așezată într-un cadru natural, armonizând și rezonând cu acesta.

Tabloul  face parte dintr-un proiect amplu, laitmotiv al- DOR (Darul Obștei Românești ), o suită de colecții de modă, menite să schimbe atitudinea vestimentară a tinerilor, ducând-o către nevoia revenirii la tradițional, prin utilizarea de elemente specifice tradiționale, în vestimentația de zi cu zi. Lucrarea a avut succes, fiind un punct de interes major al evenimentului.

Tot în cadrul TEDx Iași, Daniel Relenschi și-a lansat oficial website-ul www.relenschi.com, un site-galerie, menit să hrănească nevoia de frumos a consumatorului de artă.

Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel este primul pictor 3D din România. Urmărind pașii mamei, el a descoperit pasiunea pentru pictură, de când avea doar 3 ani. Încă de când studia în liceu, a început câteva colaborări cu saloane de modă din Botoșani, dar acesta a fost doar inceputul unui lung șir de colaborări cu unele din cele mai renumite nume din designul vestimentar românesc și internațional.

În afara activității de designer, picturile sale sunt apreciate și la nivel internațional. A expus și a preluat comenzi din țări ca Statele Unite, Belgia, Franța. În Germania a lucrat pentru Neuburg an der Kammel Schloss, un castel în care pot fi văzute două lucrări de dimensiuni impresionante.

După ce a realizat o pictură 3D pe asfalt în București, după o tehnică proprie, a devenit primul pictor 3D din România.

sursa: exclusivNews.ro

camera_in_camera__old_house_timisoara_33860500 cascada_din_acvariu__segen_kafee_fagaras_93238200 craterul_ingerilor__prima_lucrare_3d_realizata_pe_asfalt_din_romania__adfel_2011_axe_excite1_83472400 431934_491185364284255_432395842_nprimul_tablou_3d_din_romania_pictat_de_un_tanar_artist_din_botosani_ mai_aproape_de_natura__dorna_real_cotroceni_71789600

 

sâmbătă, 9 mai 2015 22:23 - Vorniceni News ★ ★ ★ ★ ★